Nagrade 2016

Žiri dodeljuje prvu, drugu i treću nagradu za izvođenje, kao i prvu, drugu i treću nagradu za autorsko delo. U odluci o dodeljivanju nagrade za autorsko delo u radu žirija učestvovaće dodatni član -kompozitor.

Žiri dodeljuje specijalnu nagradu za najbolje izvedeno delo nastalo u periodu od druge polovine XX veka do danas.

Žiri može dodeliti i specijalnu nagradu za najbolju autorsku kompoziciju.

Žiri može proglasiti laureata takmičenja.

OCENJIVANJE UČESNIKA

Broj nagrada koje će žiri dodeliti u svakoj kategoriji nije ograničen. Bodovanje učesnika vrši se sabiranjem poena sa bodovnih lista i izračunavanjem srednjeg broja bodova. Potreban broj bodova za odgovarajuću nagradu je sledeći:

  • Prva nagrada – 90 do 100 bodova;
  • Druga nagrada – 80 do 89,99;
  • Treća nagrada – 70 do 79,99;
  • Pohvala – 60 do 69,99.

NAGRADE

Svaki nagrađeni učesnik dobiće diplomu.

Najbolje plasirani učesnici iz svih kategorija nastupiće na koncertu u okviru Svetske konferencije klavirskih pedagoga, pijanista i umetnika u Novom Sadu od 27. juna do 03. jula 2016. godine.

Laureat ili najbolje plasiran učesnik dobija besplatno učešće na Radionici Izvođačka praksa Nove Muzike Branke Parlić, nastavnika stručnog predmeta Akademije Umetnosti, Novi Sad.

Dobitnik specijalne nagrade za najbolje izvedeno delo nastalo u periodu od druge polovine XX veka do danas dobija CD ili note muzike savremenih autora.

NAGRADA ZA NASTAVNIKE

Članovi žirija jednoglasnom odlukom mogu da proglase najuspešnijeg nastavnika na festivalu. Najuspešnijem nastavniku dodeljuje se novčana nagrada u visini od 10.000,00 dinara.