Žiri

Učesnike ocenjuje žiri sastvaljen od tri do pet članova, renomiranih klavirskih pedagoga iz zemlјe. Članove žirija imenuje „Festival Isidor Bajić”.

Članovi žirija za OŠ klavir su (po abecednom redu):

  • Ivana Branovački
  • Nikola Radaković
  • Saša Svijić

Ivana_BranovackiIVANA BRANOVAČKI je rođena u Novom Sadu, gde je završila Srednju muzičku školu, klasa prof. Karlo Krombholc. Diplomirala je na Umetničkoj Akademiji u Beogradu (FMU) na klavirskom odseku, klasa prof. Vlastimir Škarka. Usavršavala se na Akademiji umetnosti u Pragu, klasa prof. J. Paleniček. Završila je specijalizaciju za Metodiku nastave klavira na Akademiji umetnosti u Novom Sadu kod mentora: prof. Arbo Valdma, prof. Dušan Trbojević, prof. Jegor Čugajev.

Radila je kao profesor klavira u Muzickoj školi “Isidor Bajić” u Novom Sadu od 1968. godine. Od 1978. do 1981. godine, bila je zaposlena kao stručni saradnik-korepetitor, na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na gudackom odseku u klasi prof. Dejana Mihailovića i odseku za solo pevanje u klasi prof. Oktava Enigareskua.

Učenici prof. Ivane Branovački su osvojili preko sto pedeset nagrada na domaćim i inostranim takmičenjima (Češka, Rusija, Ukrajina, Francuska, Italija), među kojima se izdvajaju: Mladen Čolić, Galja Vranešević, Jelena Đukić, Nataša Penezić, Miroslav Popović, Dina Šuklar, Ksenija Đukić, Maja Vukobrat i Viktor Radić. Pored pedagoškog rada, radila je i  kao mentor za pripremu licence za rad nastavnika-pripravnika u Muzičkoj školi u Novom Kneževcu od 2007. do 2015. godine.

Član žirija bila je na mnogobrojnim takmičenjima u Srbiji i u inostranstvu, među kojima su najznačajnija: Republičko takmičenje muzičkih i baletskih škola Srbije, Beograd; Međunarodno takmičenje mladih pijanista, Šabac; „Isidor Bajić“ Piano Memorijal, Novi Sad;  ASEAN Inernational Concerto Competition, Jakarta, Indonesia. Nosilac je brojnih nagrada i priznanja za pedagoški rad: Autonomna pokrajina Vojvodine – Pohvala za rad i postignute rezultate u oblasti muzike 2004; Epta Vojvodine – Nagrada za životno delo 2007; Udruženje muzičkih i baletskih pedagoga Srbije – Nagrada za životno delo 2008. godine.

Nikola_RadakovicNIKOLA RADAKOVIĆ rođen je 1983. godine u Novom Sadu. Učenje klavira započinje sa dvanaest godina i nižu muzičku školu završava u roku od dve godine u klasi prof. Lidije Nikolić. Srednjoškolsko obrazovanje nastavlja u muzičkoj školi „Isidor Bajić“, u klasi prof. Milene Apić, a studije klavira na novosadskoj Akademiji umetnosti završava u klasi prof. Doriana Leljaka.

Tokom srednje škole i studija osvajao je nagrade na domaćim takmičenjima, bio je finalista Memorijala Isidor Bajić i učesnik međunarodnih konkursa u Rimu i Marsali. Kao solista i kamerni muzičar nastupao je i održao brojne resitale u zemlji i inostranstvu. Kao izvođač i pedagog učestvovao je na seminarima i majstorskim radionicama eminentnih pijanista i pedagoga kao što su: Eugen Inđić, Arbo Valdma, Lovro Pogorelić, Dorian Leljak, Vladimir Ogarkov, David Westfall itd.

Idejni je tvorac i jedan od pokretača festivala na Akademiji umetnosti – “A fest“ (Umetnički direktor 2007.godine). Od 2007. godine radio je kao profesor klavira u muzičkim školama „Isidor Bajić“ i „Josip Slavenski“ u Novom Sadu. Njegovi učenici osvajaju najviše nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Trenutno radi kao profesor klavira i šef klavirskog odseka u Muzičkoj školi „Petar Konjović“ u Somboru.

Sasa_SvijicSAŠA SVIJIĆ radi kao profesor klavira u Muzičkoj školi “Isidor Bajić” u Novom Sadu. Osnovnu muzičku školu je završio u Kladovu. Srednju muzičku školu “Isidor Bajić” završio je u klasi prof. Jasne Grujić. Redovne studije u klasi profesora Andrije Pregera i specijalističke studije u klasi profesora Doriana Leljaka završio je na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu.

Radio je kao demonstrator na klavirskom odseku Akademije umetnosti u Novom Sadu. Više godina je radio kao klavirski saradnik na duvačkom odseku Akademije Umetnosti i u Muzičkoj školi “Isidor Bajić” (flauta, klarinet, oboa, truba, horna, gitara, violina, violončelo). Učestvovao je u realizaciji projekta Carmina Burana Muzičke škole “Isidor Bajić” 1998. godine. Sa Ritual Nova Ansamblom je sarađivao prilikom snimanja i promocije kompozicije East Off Europe i koncertirao u zemlji i inostranstvu (Nemačka, Mađarska, Kanada).