Žiri 2023

Učesnike ocenjuje žiri sastavljen od tri do pet renomiranih pedagoga iz zemlje i inostranstva. Članove žirija imenuje „Festival Isidor Bajić”.

Članovi žirija za drvene duvačke instrumente (po abecednom redu):

 • Bojan Vukelić, MŠ „Kosta Manojlović”, Zemun
 • Đuro Pete, MŠ „Isidor Bajić”, Novi Sad
 • Jasna Marković Vujanović, MŠ „Isidor Bajić”, Novi Sad
 • Ljiljana Segedi, MŠ „Isidor Bajić”, Novi Sad

Članovi žirija za limene duvačke instrumente (po abecednom redu):

 • Branislav Gagić, MŠ „Josif Marinković”, Zrenjanin
 • Nenad Marković, Akademija umetnosti, Novi Sad
 • Nenad Vasić, Akademija umetnosti, Novi Sad

BOJAN VUKELIĆ studirao je u Gracu džez i klasičan saksofon u klasama Karlheinz Miklina, Heinrich Von Kalneina i Hannesa Kawrze. 2005.godine odlazi na usavršavanje u Keln kod Profesora Claudiusa Valka, a godinu dana kasnije završava  magistarske studije.

Sa  „KUG“ orkestrom Opere iz Graca 2001. godine  snimio je CD, delo Tomaža Svetea – Kriton.

Sa svojim kvartetom nastupao u Srbiji, Hrvatskoj, Austriji i Nemačkoj. Kao član HGM Jazz orkestra Zagreb svirao na „IAJE“ festivalu u New York-u, zatim i u Švedskoj, Sloveniji, Belgiji, Austriji i Hrvatskoj. Takođe je nastupao sa grčkom pijanistkinjom Eleni Papaspirou u Srbiji, Austriji i Grčkoj. Po povratku u Srbiju sa „Soul Connection Biga bandom“ predvođenim Duškom Gojkovićem snima CD „Balkan project“.  Sa istim ansamblom nastupa u Švajcarskoj, Nemačkoj i Srbiji.

Učestvuje u projektima muzičke redakcije RTS-a, sa Big bandom RTS-a i orkestrom „Pozorišta na Terazijama“ .

Od 2012. godine predavač je na međunarodnoj radionici za duvače u Tivtu.

Profesor je saksofona u muzičkoj školi „Kosta Manojlović“ u Zemunu.

ĐURO PETE (Srbija,Hrvatska) završio je nižu i srednju muzičku školu u Osijeku u klasi prof. Vjekoslava Burića. Osnovne studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu upisao je 1980. godine, a diplomirao u klasi prof. Mihajla Kelblija 1984. godine. Magistarske studije upisao je 2006. godine, a magistrirao je 2009.godine u klasi prof. Nikole Srdića. Pohađao je kurseve kod M. Arinjona (Pariz), J. Kotara i M. Bekavca (Slovenija), Ž. Satmarija (Budimpešta),Wenzel Fuchsa,B.Kovacsa i drugih.

Kao student postigao je zapažene rezultate osvajajući nagrade na takmičenjima (drugu nagradu na Takmičenju mladih umetnika Jugoslavije u Zagrebu 1983. godine, prvu nagrada na Pokrajinskom takmičenju učenika i studenata 1981. godine u Novom Sadu, prvu nagradu na Saveznom takmičenju u Sarajevu 1981. godine, prvu nagradu na Festivalu omladine Srbije u Knjaževcu). Pored niza solističkih nastupa i resitala, nastupao je sa Omladinskom filharmonijom iz Pečuja (Mađarska), Vojvođanskom omladinskom filharmonijom, kao i sa Kamernim orkestrom Akademije umetnosti. Kraće vreme svirao je kao solista u ansamblu opere HNK u Osijeku.

Svoj pedagoški rad, počeo je u muzičkoj školi “Josip Slavenski”u Novom Sadu, a od 1987. godine deluje kao profesor klarineta u Muzičkoj školi “Isidor Bajić” u Novom Sadu. Sa svojom klasom postigao je značajne rezultate, koji se ogledaju u nizu od više desetina prvih nagrada i priznanja na međunarodnim i domaćim takmičenjima i festivalima. Njegovi učenici su dobitnici najviših priznanja, laureati na gotovo svim takmičenjima klarinetista u zemlji i inostranstvu.

Višegodišnji je predavač na jednom od najvećih seminara za klarinet na planini Gučevo,a takođe i seminarima u Hrvatskoj ( Virovitica) te Sloveniji (Krško, Novo Mesto), te organizator više zimskih seminara.

Višegodišnji je učesnik u radu žirija Republičkog takmičenja, kao i predsednik ili član žirija internacionalnog takmičenja ”Anton Eberst” Novi Sad,” internacionalnog takmičenja „Sava Dimitrov”, Sofia, na takmičenjima drvenih duvača u Požarevcu, „Davorin Jenko“ u Beogradu, Majskim susretima drvenih duvača u Lazarevcu.

Organizator je mnogobrojnih koncerata mladih klarinetista u Subotici, Zrenjaninu, Bačkoj Palanci, Kuli, Somboru i Novom Sadu u cilju promovisanja i popularizacije klarineta i klasične muzike. Za svoj rad nagrađen je godišnjom nagradom Zajednice muzičkih i baletskih škola Srbije 2010. godine.

Ostvaruje značajne kontakte u međunarodnoj saradnji sa kolegama iz mnogih zemalja Evrope i SAD.

JASNA MARKOVIĆ VUJANOVIĆ rođena je u Tuzli 1973. godine, gde je završila osnovnu i srednju muzičku školu.

Kao učenica učestvovala je na mnogim takmičenjima na kojima je osvajala brojne visoke republičke i savezne nagrade.

Nakon pohađanja letnjeg kursa Akademije umetnosti u Novom Sadu, a na poziv svog budućeg profesora, Marijana Egića, upisuje se na prvu godinu sudija 1990. god. sa 17 godina.

Za vreme studija pohađala je kurseve renomiranih flautista (Renate Greiss Armin), učestvovala u radu mađarske sekcije flautista u Soprony-u (Mađarska), bila polaznik kursa profesora Peter-Lucas Grafa, a nakon studija i kurseva János Bálinta, Gergely Ittzésa i drugih.

U Muzičoj školi „Isidor Bajić” zaposlena je od treće godine studija. Potvrda njenih pedagoških rezultata su, pored brojnih nagrada njenih učenika, i pozivi za rad u žirijima takmičenja u Valjevu,  Republičkog takmičenja, žirija na festivalu muzičkih škola u Zaječaru, takmičenju u Lazarevcu, Međunarodnom takmičenju drvenih duvača u Požarevcu, na Mladom virtuozu i Međunarodnom takmičenju „Davorin Jenko” u Beogradu, Međunarodnom takmičenju „Anton Eberst” u Novom Sadu, takmičenju „Slavenski” u Beogradu,takmičenju „Miodrag Azanjac” u Beogradu, na takmičenju „Sirmium Music Fest” Sremskoj Mitrovici, kao i priznanje za najuspešnijeg pedagoga 1995. godine na takmičenju kamernih sastava u mađarskom gradu Balašađarmatu, kao i na takmičenju  „Femus” u Subotici, 2016. god.

Dobitnik je nagrade ZMBSS za dugogodišnje rezultate u radu 2015. godine.

Njeni učenici osvajaju visoke nagrade na takmičenjima na kojima učestvuju, od samih početaka njene pedagoške karijere. Samo u toku drugog polugodišta 2022/23. školske godine, sa učenicima  učestvovala na četiri međunarodna takmičenja, što je rezultiralo sa 10 prvih i 4 druge nagrade, obuhvatajući gotovo celu klasu osnovne i srednje škole i kamerne muzike.

Kao predsednik Vojvođanske stručne komisije za flautu, bila je organizator nekoliko seminara: flautiste Gergely Ittzésa, Janosa Balinta, kao i seminara Vikend otvorenih vrata ukupno pet puta, na kome je uzelo učešća preko 20 kolega iz Vojvodine, sa svojim učenicima.  2009/10. školske godine, seminar Vikend otvorenih vrata postaje akreditovan od strane Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja. U okviru letnjeg kampa „Družiciranje” tri godine zaredom, bila je predavač za flautu i medijator različitih aktivnosti za polaznike.

Sa kamernim ansamblima trio  „Anima” , trio „MaesTre” i triom „Da kamera”, nastupala na domaćim festivalima.

U Muzičkoj školi „Isidor Bajić”, rukovodilac je Duvačkog odseka, a donedavno se bavila i promotivno – organizacionim aktivnostima škole, vršeći funkciju pomoćnika direktora za kulturnu i javnu delatnost.

Koautor je i autor onlajn seminara pri Obrazovno kreativnom centru (Bor), koji doprinose unapređenju kompetencija nastavnika muzike.

LJILJANA SEGEDI rođena je u Kuli (1968). Osnovnu i srednju muzičku školu Isidor Bajić u Novom Sadu završila je u klasi Žužane Egić. Kao učenica učestvovala je na brojnim takmičenjima na kojima je ostvarila najviše rezultate. Studije oboe završila je na Akadeniji umetnosti u Novom Sadu, u klasi Ljubiše Petruševskog.

Još u srednjoj školi aktivna je kao član Filharmonije mladih i Vojvođanske omladinske filharmonije. Od 1989 g. povremeno je učestvovala u projektima kamernog  orkestra Camerata Academica (umetnički rukovodilac Ištvan Varga). Takođe učestvuje u projektima Vojvođanske i Subotičke filharmonije.

Od 1991. g.  zaposlena je kao nastavnik oboe u Muzičkoj školi u Subotici, a od 1996 g. predaje obou i kamernu muziku u Muzičkoj školi „Isidor Bajić“ u Novom Sadu. Njeni učenici su dobitnici najviših nagrada na brojnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu (Republičko takmičenje, Međunarodno takmičenje duvača Davorin Jenko, Međunarodno takmičenje drvenih duvača u Požarevcu, Međunarodno takmičenje u Krškom, Međunarodno takmičenje  Emona u Ljubljani, Međunarodno takmičenje u Rimu, Međunarodno takmičenje drvenih duvača u Varaždinu, Međunarodno takmičenje Ohridski biseri…).

Učestvovala je kao član žirija na Međunarodnom takmičenju u Požarevcu, Međunarodnom takmičenju Davorin Jenko u Beogradu i na Republičkom takmičenju.

BRANISLAV GAGIĆ rođen je u Zrenjaninu 1962. god. Osnovnu i srednju muzičku školu pohađao je u Zrenjaninu M.Š. „Josif Marinković“ u klasi prof. Tapai Vendela; studirao je FMU u Beogradu u klasi prof. Vinka Valečića i diplomirao u klasi prof. Aleksandra Benčića.

Za vreme školovanja i studija na Fakultetu Muzičke Umetnosti u Beogradu, nastupajući na raznim Međunarodnim, Saveznim, Republičkim i Pokrajinskim takmičenjima, mnogim koncertima u tadašnjoj državi Jugoslaviji i regionu, doprineo je da se za naš grad Zrenjanin i državu čuje u celoj Evropi.

Učestvovao je na majstorskim kursevima vrhunskih limenih duvača: Krunoslav Babić – Hrvatska; Joran Kristiansen – Švedska; Erik Fric – Meksiko; Jožef Čikota – Mađarska; Laslo Maroši – USA; Dubravko Marković – Srbija, …

Učestvovao je u radu mnogobrojnih kamernih ansambala: „Zrenjaninski kvartet trombona“, „Zrenjaninski duo trombona“, „Vojvođanski duo trombona“, „Vojvođanski trio trombona“, „Beogradski kvartet trombona“, „Kvartet plus“, „Bid bend“ … Do sada je učestvovao u radu više orkestara: „Vojvođanska omladinska filharmonija“, „Filharmonija mladih – Borislav Pašćan“, „Međunarodna omladinska fiharmonija“ u Pečuju – Mađarska, „Beogradska filharmonija“, „Simfonijski orkestar RTS”,  „Gradski duvački orkestar Zrenjanin“, „Vojni orkestar I armijske oblasti“, „Operski orkestar SNP – Novi Sad“, “Vojvođanski simfonijski orkestar“, Garbage Philharmonic (Emir Kusturica), …

Kao solista nastupao je u svim većim gradovima bivše Jugoslavije. Nastupao je kao solista u pratnji „Zrenjaninskog kamernog orkestra“ i „Novosadskog kamernog orkestra“.

Predavao je limene duvačke instrumente (trubu, trombon, hornu, baritonhorn, tenorhorn i tubu) u muzičkim školama „Stevan Mokranjac” u Požarevcu i „IsidorBajić“ u NovomSadu, osnovao je klasu trombona u Muzičkoj školi „Kosta Manojlović“ u Smederevu, a od 1999-te god. predaje u Muzičkoj školi „Josif Marinković“ u Zrenjaninu. Njegovi učenici, kao solisti, ili članovi kamernih sastava, učestvuju i postižu značajne rezultate na brojnim republičkim i međunarodnim takmičenjima; do sada su njegovi učenici osvojili više stotina uglavnom prvih nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Svi njegovi učenici koji su završili srednju muzičku školu položili su uspešno prijemni ispit za Muzičku Akademiju ili Fakultet Muzičke umetnosti. Njegovi bivši i sadašnji učenici učestvuju u radu mnogih profesionalnih i omladinskih orkestara u Srbiji i regionu i tako pronose slavu našeg grada (Zrenjanina).

Dirigovao je zajedničkim duvačkim orkestrom muzičkih škola „JosifMarinković” – Zrenjanin, „Isidor Bajić” – Novi Sad i „Kosta Manojlović” – Zemun, sa kojim je imao niz zapaženih koncerata u Beogradu, Zemunu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Loznici,…

Sa duvačkim orkestrom Muzičke škole “Josif Marinković” iz Zrenjanina, kao i sa zajedničkim duvačkim orkestrom učestvovao je na više republičkih i međunarodnih takmičenja i osvojio više uglavnom prvih ili drugih nagrada. Dirigovao je u više navrata projektnom Međunarodnom duvačkom orkestru u Mađarskoj, Rumuniji i Rusiji.

Intenzivno radi na propagiranju limenih duvačkih instrumenata u svom okruženju.

Učestvovao je u radu više žirija: Republičko takmičenje muzičkih škola Srbije – Beograd; Međunarodni Novosadski susreti limenih duvača – Novi Sad; Međunarodno takmičenje duvača „Davorin Jenko“ – Beograd; Međunarodno takmičenje limenih duvača – Pančevo; Majski susreti duvača – Lazarevac, Susreti domova učenikaVojvodine „Domijada“ – Zrenjanin, bio sam član žirija na Međunarodnim takmičenjima duvačkih orkestara i WASBE kvalifikacijama u Baji, Hodmezivašarhelju, Balatonfeldvaru, Debrecenu, Morohalomu, Kišteleku i Budimpešti – Mađarska; Stolbcov (Stovpci) – Belorusija; Kalinjingrad – Rusija; Daugvapils – Letonija; Oradei, Čiksentšimonu i Korondu – Rumunija; Begej Fest Zrenjanin – Srbija, …

Organizovao je:

 • Pet “Međunarodnih Festivala Muzike i Igre”;
 • Sedamnaest Vojvođanskih BRAS Festivala;
 • Jedanaest Međunarodnih takmičenja duvačkih orkestara “Begej Fest”;
 • Devet Regionalnih konferencija WASBE – Svetska asocijacija duvačkih orkestara
 • Petnaest Pokrajinskih konferencija Asocijacije pedagoga limenih duvača Vojvodine.

U toku dosadašnjeg rada stekao je mnoga poznanstva i prijateljstva, ne samo u našoj državi, već i u inostranstvu. Veoma dobre odnose ima sa dirigentima duvačkih orkestara i direktorima muzičkih škola u Mađarskoj: Mako, Morahalom, Hodmezivašarhelj, Segedin, Balatonfeldvar, Pečuj,… U Rumuniji: Oradea, Čiksentšimon, Korond,… U Sloveniji: Novo Mesto, Maribor, Ljubljana,… U Nemačkoj: Grima i Štutgart,… U Hrvatskoj: Makarska, Solin, Split,… U Češkoj u Pragu, U Belorusiji u Minsku, U Poljskoj: Varšava i Poznanj,…

Služi se Engleskim i Mađarskim jezikom.

Predsednik je Udruženja duvačkih orkestara Vojvodine;

Predstavnik WASBE – World Association for Symphonic Bands and Ensembles (Svetske asocijacije duvačkih orkestara) za Srbiju i bivše Jugoslovenske republike;

Predsednik je Asocijacije pedagoga limenih duvača Vojvodine;

Predsednik je upravnog odbora i dirigent „Gradskog duvačkog orkestra Zrenjanin“ koji se sem koncertne delatnosti bavi i organizacijom koncerata i kulturnih manifestacija.

NENAD MARKOVIĆ je rođen u Novom Sadu, gde je završio niže i srednje muzičko obrazovanje u klasi prof. Dubravka Markovića. Diplomirao je 2007. godine u klasi prof. Rajnolda Fridriha (truba) i prof. dr. Edvarda Tara (barokna truba) na državnoj akademiji u Karlsrueu (Nemačka), a magistrirao 2009. na akademiji Hans Ajzler u Berlinu (Nemačka) u klasi prof. Vilijama Formana. Za vreme osnovnih studija jednu godinu (2004/05) je proveo na usavršavanju u Frankfurtu kao stipendista međunarodne orkestarske akademije Ansambla Modern. Pored redovnih studija se usavršavao na polju izvođačke prakse u savremenoj muzici kod profesora Žerara Bukea u Parizu i Majkla Svobode u Štutgartu.

Kao solista i član raznih ansambala i orkestara sarađuje sa nekim od najznačajnijih dirigenata i kompozitora današnjice kao što su: Klaudio Abado, Pjer Bulez, Peter Etvoš, Maurisio Kagel, Helmut Lahenman, Beat Furer i dr.  Specijalizujući se za muziku XX i XXI veka do danas je premijerno izveo više od 150 dela, uključujući i veliki broj solo kompozicija pisanih posebno za njega.

Suosnivač je međunarodnog sastava za novu muziku Laboratorium (okupljenog pod vođstvom Pjera Buleza na letnjoj akademiji Lucernskog Festivala) koji okuplja devetnaest vrhunskih izvođača sa pet kontinenata; stalni je član ansambla Feniks u Bazelu (Švajcarska) i ansambla Studio 6 u Beogradu, čiji je umetnički rukovodilac bio u periodu od 2012 do 2018 godine. Redovno sarađuje i sa drugim istaknutim sastavima savremene muzike kao što su Klangforum (Beč), Atelas Simfonijeta (Kopenhagen), Elision (Melburn) i Ansambl Modern (Frankfurt). U više sezona učestvuje i u radu Lucernskog festivalskog orkestra, pod palicom Klaudija Abada.

Nosilac je najviših priznanja na brojnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu,  Seminare i majstorske kurseve do sada je držao u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Nemačkoj, Švajcarskoj, Španiji, Portugalu, Kini, Nepalu, Japanu i SAD.

NENAD VASIĆ – horna – osnovno i srednje muzičko obrazovanje završio je u Muzičkoj školi „Isidor Bajić“ u Novom Sadu. Diplomirao je na Akademiji umetnosti u istom gradu u klasi prof. Ferenca Tarjanija. Dobitnik je prvih nagrada na pokrajinskim, republičkim i saveznim takmičenjima u SFRJ, kao i druge nagrade na Međunarodnom takmičenju hornista – „Békés“ (Mađarska).

Od 1996. profesionalno je angažovan na mestu prvog solo horniste Orkestra Opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, Vojvođanskih simfoničara, Subotičke filharmonije, Kamerne opere „Madlenianum“ i Beogradske filharmonije. Takođe je i član Duvačkog kvinteta Beogradske filharmonije. Kao solista, član kamernih ansambala i orkestara nastupao je na muzičkim festivalima kao što su: Nomus, Bemus, Međunarodna tribina kompozitora.

Od 2005. počinje da se bavi pedagoškim radom na Akademiji Umetnosti Novi Sad, gde je i danas zaposlen, u zvanju redovnog profesora.