Žiri 2017

Učesnike ocenjuje žiri sastavlјen od tri do pet renomiranih pedagoga iz zemlјe i inostranstva. Članove žirija imenuje „Festival Isidor Bajić”.

Članovi žirija za Raspevane strune su (po abecednom redu):

  • Igor Josifoski – MŠ „Isidor Bajić“, Novi Sad
  • Marijana Krmpotić – MŠ „Isidor Bajić“, Novi Sad
  • Ivana Makević Mađarić – MŠ „Isidor Bajić“, Novi Sad
  • Tibor Šiveg – MŠ „Josif Marinković“, Zrenjanin
  • Monika Zima – MŠ „Isidor Bajić“, Novi Sad

IGOR JOSIFOSKI je rođen u Beogradu gde je i stekao osnovno i srednje muzičko obrazovanje u muzičkim školama „K.Manojlović“ i „K. Stanković“, a diplomirao je violu 1994. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu,u klasi profesora Lasla Horvata. U toku školovanja učestvovao je na mnogim takmičenjima i majstorskim kursevima, a kao student bio član kamernog orkestra „Camerata academica“ pod umetničkim rukovodstvom profesora Ištvana Varge, sa kojim je ostvario veliki broj koncerata i studijskih snimaka. Odmah nakon završetka studija, zaposlio se u operi SNP a gde je radio do 2001.godine na mestu 1.violiste (vodje deonice),a zatim prelazi u muzičku školu „Isidor Bajić“,gde do danas radi na mestu profesora viole, čitanja s lista i kamerne muzike. Sa svojim učenicima osvojio je veliki broj nagrada na domaćim i medjunarodnim takmičenjima. Znatan broj njegovih učenika danas se profesionalno bavi violom u orkestrima u zemlji i inostranstvu. Aktivno je učestvovao u radu žirija na više takmičenja.

Član je  Vojvodjanskog simfonijskog orkestra od osnivanja 2000.godine do danas.

MARIJANA KRMPOTIĆ je rođena u Somboru gde je stekla osnovno muzičko obrazovanje u muzičkoj školi „Petar Konjović“. 1991.godine upisuje srednju muzičku školu „Isidor Bajić“ u Novom Sadu. Diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 2000. godine. Još za vreme studija radila je u operi SNP i bila član Vojvođanskog simfonijskog orkestra.

Pedagoškim radom počinje da se bavi 1998-2004.godine, kada je osnovala prvu klasu violončela u muzičkoj školi “ Petar Krančević“ u Sremskoj Mitrovici. Od 1999.godine zaposlena je u muzičkoj školi „Isidor Bajić“ gde i danas radi.

Učenici iz njene klase postižu značajne rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima i festivalima. 2008.godine gradonačelnik Grada Novog Sada joj dodeljuje zahvalnicu za izuzetne rezultate u radu sa učenicima. U svom pedagoškom radu učestvovala je u radu žirija na muzičkim festivalima gudača.

IVANA MAKEVIĆ MAĐARIĆ je rođena 1983. godine u Novom Sadu. Osnovno muzičko obrazovanje stekla je u Bačkoj Palanci u klasi profesora Stevana Maka. Godine 1998. upisuje Srednju muzičku školu „Isidor Bajić“ u klasi profesora Čabe Zima i završava je 2002. godine. Iste godine upisuje Akademiju umetnosti u Novom Sadu u klasi profesorke Megumi Tešime. Diplomirala je u martu 2007. godine u klasi profesorke Evgenije Kravceve.

Svoj pedagoški rad započela je 2007. godine u Muzičkoj školi „Petar Konjović” u Bečeju a od 2013. godine radi u Muzičkoj školi “Isidor Bajić” u Novom Sadu.

U toku svog pedagoškog rada, svoja stručna znanja obogaćivala je na brojnim seminarima i majstorskim kursevima kod eminentnih profesora kao što su: Tatjana Balašova (Rusija), Igor Tkautchouk (Belgija), Tymur Melnyk (Austrija), Arkady Vinokourov (Austrija). Njeni učenici osvajaju mnogobrojna visoka priznanja i prve nagrade na domaćim i medjunarodnim takmičenjima.

Već deset godina je član gudačkog kvarteta „Studio Alektik”, sa kojim i danas uspešno nastupa u zemlji i inostranstvu.

TIBOR ŠIVEG rođen je 1971. godine u Zrenjaninu, gde je završio osnovnu i srednju muzičku školu , a visoko obrazovanje stekao je na „ Akademiji Umetnosti „ u Novom Sadu.

Kao učenik osvajao nagrade na raznim takmičenjima i festivalima.

Dugogodišnje iskustvo u kamernom orkestru „Camerata Academica“Novi Sad,  u „Zrenjaninskom kamernom orkestru“, u „Zrenjaninskoj Filharmoniji“ i u „Velikom narodnom orkestru Nacionalnog saveta Rumuna Vojvodine“.

Zaposlen je u muzičkoj školi „Josif Marinković“ u Zrenjaninu od 1994. godine, na radnom mestu nastavnika violina.

U  toku rada, iz klase više učenika je osvojio razne nagrade i laureat na Festivalima, Republičkim takmičenjima i Međunarodnim takmičenjima. 2006 god. pohvaljuje se za rad i postignute rezultate u oblasti muzike od strane Autonomne Pokrajine Vojvodine. Iz njegove  klase više učenika je uspešno primljeno na visoko školovanje.

Na takmičenjima violinista u Bačkoj Topoli i Bečeju učestvovao je u radu žirija.

U muzičkoj školi u Zrenjaninu od 2014. godine pored pedagoškog rada , vrši dužnost i predsednika školskog odbora.

MONIKA ZIMA je rodjena 1964.god. u Sremskoj Mitrovici.Violinu počinje da svira u šestoj godini u rodnom gradu a školovanje nastavlja u školi za muzičke talente u Ćupriji.Srednje muzičko obrazovanje i Akademiju umetnosti završava u Novom Sadu u klasi prof.Uroša Pešića.

Od početka studija je zaposlena u orkestru opere SNP-a,učestvujući i u radu drugih ansambala(Vojvodjanske filharmonije i Novosadski kamerni orkestar).Od 1989.god. je stalno zaposlena u MŠ“Isidor Bajić“ na mestu profesora violine a od 2002.god. i kao rukovodilac gudačkog odseka,sve do danas.

Sa svojim učenicima postiže značajne rezultate na raznim takmičenjima u zemlji i inostranstvu.O tome svedoče brojne nagrade (preko 100).

Dobitnica je Pokrajinske nagrade za mentora najuspešnijeg učenika,1997. i 2007.g.

Grad Novi Sad joj 2008.g. dodeljuje zahvalnicu za izuzetne rezultate u radu sa učenicima, a ZMBSS joj 2010.g. dodeljuje godišnju nagradu za višegodišnje istaknute rezultate u radu sa talentovanim učenicima.

U periodu od 2002.g.-2010.g. intezivno učestvuje u radu žirija na raznim takmičenjima i festivalima.