Finale 2024

Finalna etapa Festivala ”Isidor Bajić” – Dečija pesma biće održana u subotu, 20. aprila 2024. godine, sa početkom u 18 sati. Naši finalisti nastupiće u Gradskoj koncertnoj dvorani, koja se nalazi u Muzičkoj školi ”Isidor Bajić” u Novom Sadu (Bulevar cara Lazara 67), uz pratnju dečijeg hora ”Bajićevi slavuji” i kamernog ansambla MŠ ”Isidor Bajić”, koji čine (abecednim redom):

Andrija Pejović (truba), Azra Ferizović (udaraljke), Boško Jović (klarinet), Dimitrije Turukalo (saksofon), prof. Jelena Todorović (harfa), Jovana Paunović (violina), Katarina Marušević (violončelo), Luka Šašić (klavir), prof. Marija Đokić (klavir), Mihaila Puškarević (flauta), Nađa Puškarević (flauta), Filip Šandorov (udaraljke), prof. Stevan Jović (električna gitara), Vanja Galko (harmonika).

U revijalnom delu nastupiće najmlađi takmičar – Elena Tomić i takmičar koji je osvojio nagradu publike – Vukan Milinković.

U okviru revijalnog dela podelićemo i nagrade drugoplasiranim i trećeplasiranim učesnicima, a na kraju večeri biće i svečano proglašenje pobednika svake kategorije, kao i proglašenje apsolutnog pobednika celog Festivala Dečija pesma.

Sve aranžmane za finale takmičenja uradio je prof. Sava Ilija Brcanski, horom i kamernim ansamblom će dirigovati prof. Ana Kovačić, a voditelj programa biće Isidora Vlček.

Finale možete pratiti i preko interneta, putem sledećeg linka:

Finalni gala koncert Festivala ”Isidor Bajić” – Dečija pesma

 

U nastavku stranice možete pročitati nešto više o našim finalistima. Klikom na ime finaliste otvara se video snimak takmičarske pesme. 

PRVA kategorija

Elena Ordagić – ”Mali princ”, 9 godina, Mačvanska Mitrovica

Elena ima 9 godina i živi u Mačvanskoj Mitrovici. Učenica je trećeg razreda Osnovne škole i prvog razreda Muzičke škole „Petar Krančević“ u Sremskoj Mitrovici na odseku klavira. Od svoje treće godine, druži se sa muzikom u dečijem horiću Vivak, gde peva, glumi i kroz igru uživa u svetu muzike svih žanrova. 

Osim toga, Elena trenira gimastiku, a  slobodno vreme voli da provodi napolju u igri.

Jana Radić – ”Zašto da kvarimo dan”, 8 godina, Novi Sad

Zovem se Jana Radić. Imam 8 godina, idem u 2 razred. Mnogo volim muziku i učim da sviram klavir. U slobodno vreme čitam knjige i družim se sa drugarima. Želja mi je da upisem muzičku školu i da nastavim se muzički obrazujem.

Marta Mladenović – ”Majka – najlepša bajka”, 7 godina, Kragujevac

Prvi sam razred violine u muzičkoj školi „Dr Miloje Milojević“ u Kragujevcu. Takođe pevam u horu muzičke škole i treniram folklor u dečijem izvođačkom ansamblu SKC Svetozar Marković.

DRUGA kategorija

Anastasija Krasić – ”Ana voli Milovana”, 10 godina, Novi Sad

Jako volim muziku i želja mi je da se ceo život bavim muzikom.

Hana Švan – ”Hanin tango”, 10 godina, Zrenjanin

Pored osnovne pohađam i drugi razred muzičke škole i sviram violinu. Pre muzičke škole sam učestvovala u radu muzičkog zabavišta „Sanjalice“ i nastupala kao solista na brojnim festivalima kao što su: Šareni vokali, Slobodan Bursać, Zmajeve decje igre, itd. Osim pevanja volim da glumim i crtam.

Lazar Gligorić – ”Tatin muzičar”, 12 godina, Sremska Mitrovica

Lazar je nasmejani dečak koji se od svoje četvrte godine bavi pevanjem i sviranjem. Član je i solista dečijeg hora „Vivak“ gde mu je mentor muzički pedagog Tamara Pajkanović. Redovno pohađa muzičku školu u klasi profesora Milana Čizmića, odsek violina. Jako voli da se druži i uveseljava ljude oko sebe. Hobi mu je snimanje kratkih filmova sa sestrom i najboljim drugom.

TREĆA kategorija

Lena Vujanić – ”I see the light”, 13 godina, Beograd

Pored obaveznog osnovnog obrazovanja, učenica sam VI razreda (violina) muzičke škole „Davorin Jenko“ u Beogradu. Od svoje šeste godine pevam u horovima, a u poslednje četiri godine pohađam i časove pevanja. Učestvovala sam i učestvujem na više festivala i takmičenja gde sam imala zapažene rezultate, osvajala prve nagrade i više puta bila Laureat istih. Srećna sam i uživam dok pevam i nadam se da ću tu emociju preneti i na sve vas.

Lenka Tolimir – ”Život nije siv”, 14 godina, Zrenjanin

Muzika je oduvek bila moj život. Najsrećnija sam kada pevam. Volela bih da se bavim muzikom u budućnosti.

Sara Blagojević – ”Kruna od nota”, 14 godina, Požega

Sara mnogo voli da peva i uživa u tome. Jako je sigurna u sebe i svoj glas. Planira da upiše muzičku školu za solo pevanje. Volela bi da se u budućnosti bavi muzikom.

 

* * *

Sponzori Festivala ”Isidor Bajić” – Dečija pesma: