Žiri 2017

Učesnike ocenjuje žiri sastvaljen od tri do pet članova, renomiranih klavirskih pedagoga iz zemlјe. Članove žirija imenuje „Festival Isidor Bajić”.

Članovi žirija za OŠ KLAVIR su (po abecednom redu):

  • Helena Davidović – MŠ „Mihailo Vukdragović“, Šabac
  • Ana Frlin – MŠ „Isidor Bajić“, Novi Sad
  • Dušanka Gavrilović – „Petar Kranjčević“, Sremska Mitrovica

HELENA DAVIDOVIĆ je rođena u Subotici. Visoko obrazovanje stiče na AU u Novom Sadu u klasi Rite Kinke. Aktivno učestvuje u muzičkom životu Šapca, baveći se ne samo pedagoškim, već i kulturno umetničkim i koncertnim delatnostima. Suosnivač je šabačkog Baroknog tria koji je radio pod mentorstvom Miodraga Azanjca, a posle uspešnih nastupa, članovi tria su se dalje usavršavali u klasi Olivere Đurđević. Sa svojim učenicima postiže veoma zapažene rezultate na najznačajnijim takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Kao predsednik organizacionog odbora priprema i realizuje Takmičenje mladih pijanista u Šapcu. Organizuje i realizuje majstorske kurseve mnogih eminentnih klavirskih pedagoga. Učestvuje u radu žirija na mnogim takmičenjima (na Republičkom takmičenju 2003, na 51. Festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije u Vršcu 2007, na klavirskim takmičenjima u Beogradu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Zrenjaninu). Za višegodišnje svestrano delovanje u obrazovanju dodeljena joj je Godišnja nagrada ZMBŠS 2012. godine.

 

ANA FRLIN je rođena u Nišu, gde je stekla osnovno i srednje muzičko obrazovanje u klasi profesora Slobodana Vulovića. Studije je započela na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesorice Jokuthon Mihajlović, a diplomirala je u klasi profesora Dorijana Leljaka. U toku školovanja radila je sa našim eminentnim profesorima Dorijan Leljak, Jokuthon Mihajlović, Kemal Gekić, Dušan Trbojević, Arbo Valdma,  Dejan Sinadinović, Vladimir Ogarkov, Alan Freiser. Od 1996. godine aktivno je nastupala  kao kamerni izvođač i klavirski saradnik  sa našim istaknutim umetnicima. ,Do 2003. godine radila je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu kao klavirski saradnjik. Iste godine počinje sa pedagoškim radom u muzičkoj školi “Isidor Bajic” u kojoj i danas radi. Učenici Ane Frlin su dobitnici najviših nagrada na Republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola Srbije, kao i specijalnih, prvih i visokih nagrada na međunarodnim takmičenjima u Srbiji. Nagradu za najuspešnijeg pedagoga takmičenja “Josip Slavenski” Novi Sad dobila je 2010.godine, kao i poziv za učestvovanje u žiriju istog takmičenja, a 2013. godine poziv je uputila i muzička škola “Josif Marinković” iz Zrenjanina, a 2017. i muzička škola “Mihailo Vukdragović” iz Šapca.  Član je Udruženja klavirskih pedagoga Vojvodine “UKLAPEV” i udruženja klavirskih pedagoga Evrope EPTA -Vojvodina. Licenirani je profesor Royal ABRSM South-East Europe, a od 2014. godine član je inkluzivnog tima škole u kojoj radi.

 

mr DUŠANKA GAVRILOVIĆ: Rođena sam 1980. godine u Sremskoj Mitrovici. Muzičko skolovanje sam započela u Muzičkoj školi      “ Petar Krančević “ u Sremskoj Mitrovici u klasi prof. Milde Kuzminac. Posle završene niže muzičke škole školovanje nastavljam u Beogradu u SMŠ “ Kornelije Stanković “ u klasi prof. Slobodana Prodanovića i u SMŠ “ Stevan Mokranjac “ u klasi prof. Aleksandra Bauera. Diplomirala sam 2003. godine a magistrirala 2012. godine na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, na odseku za klavir u klasi prof. Branka Penčića. Tokom školovanja sam osvajala brojne nagrade na takmičenjima u zemlji i inostranstvu i nastupala na koncertima kao solista i kao član kamernih sastava.

Svoj pedagoški rad sam započela još kao student druge godine fakulteta u SMŠ “ Petar Krančević “ u Sremskoj Mitrovici. Sa svojim učenicima sam osvojila brojne nagrade na takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Među tim nagradama su i laureati Republičkog takmičenja, Međunarodnog takmičenja mladih pijanista u Šapcu, Internacionalnog takmičenja „Primavera“ u Bijeljini, Takmičenja “ Mladi virtuoz “ u Beogradu itd. Tokom niza godina veliki broj učenika su i dobitnici Svetosavske povelje koju Grad Sremska Mitrovica dodeljuje najuspešnijim đacima.

Pored pedagoškog rada sviram u okviru klavirskog dua sa svojom prvom profesoricom a sada koleginicom prof. Mildom Kuzminac sa kojom sam u decembru mesecu imala koncert u Sremskoj Mitrovici.

Pored rada u SMŠ “ Petar Krančević “ bavim se i pedagoškim radom u okviru Udruženja za kreativni razvoj dece “ Piccolo “ koji sam osnovala 2006. godine. Za nešto više od deset godina rada uz “ Piccolo “ je raslo više stotina dece pevajući u horu ili svirajući klavir ili gitaru. Petu godinu za redom sam organizator Festivala dečije oesme “ Raspevano proleće Srbije “ u Sremskoj Mitrovici. Pišem i komponujem pesme za Dečiji hor Piccolo koji je tokom proteklih godina  nastupao na svim značajnijim manifestacijama u gradu kao i u Sava Centru u Beogradu, Novosadskoj Sinagogi, RTV – u i na RTS – u.