Žiri 2016

Učesnike ocenjuje žiri sastvaljen od tri do pet članova, renomiranih klavirskih pedagoga iz zemlјe. Članove žirija imenuje „Festival Isidor Bajić”.

Članovi žirija za OŠ klavir su (po abecednom redu):

  • Ivana Branovački
  • Nikola Radaković
  • Saša Svijić

Ivana_BranovackiIVANA BRANOVAČKI je rođena u Novom Sadu, gde je završila Srednju muzičku školu, klasa prof. Karlo Krombholc. Diplomirala je na Umetničkoj Akademiji u Beogradu (FMU) na klavirskom odseku, klasa prof. Vlastimir Škarka. Usavršavala se na Akademiji umetnosti u Pragu, klasa prof. J. Paleniček. Završila je specijalizaciju za Metodiku nastave klavira na Akademiji umetnosti u Novom Sadu kod mentora: prof. Arbo Valdma, prof. Dušan Trbojević, prof. Jegor Čugajev.

Radila je kao profesor klavira u Muzickoj školi “Isidor Bajić” u Novom Sadu od 1968. godine. Od 1978. do 1981. godine, bila je zaposlena kao stručni saradnik-korepetitor, na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na gudackom odseku u klasi prof. Dejana Mihailovića i odseku za solo pevanje u klasi prof. Oktava Enigareskua.

Učenici prof. Ivane Branovački su osvojili preko sto pedeset nagrada na domaćim i inostranim takmičenjima (Češka, Rusija, Ukrajina, Francuska, Italija), među kojima se izdvajaju: Mladen Čolić, Galja Vranešević, Jelena Đukić, Nataša Penezić, Miroslav Popović, Dina Šuklar, Ksenija Đukić, Maja Vukobrat i Viktor Radić. Pored pedagoškog rada, radila je i  kao mentor za pripremu licence za rad nastavnika-pripravnika u Muzičkoj školi u Novom Kneževcu od 2007. do 2015. godine.

Član žirija bila je na mnogobrojnim takmičenjima u Srbiji i u inostranstvu, među kojima su najznačajnija: Republičko takmičenje muzičkih i baletskih škola Srbije, Beograd; Međunarodno takmičenje mladih pijanista, Šabac; „Isidor Bajić“ Piano Memorijal, Novi Sad;  ASEAN Inernational Concerto Competition, Jakarta, Indonesia. Nosilac je brojnih nagrada i priznanja za pedagoški rad: Autonomna pokrajina Vojvodine – Pohvala za rad i postignute rezultate u oblasti muzike 2004; Epta Vojvodine – Nagrada za životno delo 2007; Udruženje muzičkih i baletskih pedagoga Srbije – Nagrada za životno delo 2008. godine.

Nikola_RadakovicNIKOLA RADAKOVIĆ rođen je 1983. godine u Novom Sadu. Učenje klavira započinje sa dvanaest godina i nižu muzičku školu završava u roku od dve godine u klasi prof. Lidije Nikolić. Srednjoškolsko obrazovanje nastavlja u muzičkoj školi „Isidor Bajić“, u klasi prof. Milene Apić, a studije klavira na novosadskoj Akademiji umetnosti završava u klasi prof. Doriana Leljaka.

Tokom srednje škole i studija osvajao je nagrade na domaćim takmičenjima, bio je finalista Memorijala Isidor Bajić i učesnik međunarodnih konkursa u Rimu i Marsali. Kao solista i kamerni muzičar nastupao je i održao brojne resitale u zemlji i inostranstvu. Kao izvođač i pedagog učestvovao je na seminarima i majstorskim radionicama eminentnih pijanista i pedagoga kao što su: Eugen Inđić, Arbo Valdma, Lovro Pogorelić, Dorian Leljak, Vladimir Ogarkov, David Westfall itd.

Idejni je tvorac i jedan od pokretača festivala na Akademiji umetnosti – “A fest“ (Umetnički direktor 2007.godine). Od 2007. godine radio je kao profesor klavira u muzičkim školama „Isidor Bajić“ i „Josip Slavenski“ u Novom Sadu. Njegovi učenici osvajaju najviše nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Trenutno radi kao profesor klavira i šef klavirskog odseka u Muzičkoj školi „Petar Konjović“ u Somboru.

Sasa_SvijicSAŠA SVIJIĆ radi kao profesor klavira u Muzičkoj školi “Isidor Bajić” u Novom Sadu. Osnovnu muzičku školu je završio u Kladovu. Srednju muzičku školu “Isidor Bajić” završio je u klasi prof. Jasne Grujić. Redovne studije u klasi profesora Andrije Pregera i specijalističke studije u klasi profesora Doriana Leljaka završio je na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu.

Radio je kao demonstrator na klavirskom odseku Akademije umetnosti u Novom Sadu. Više godina je radio kao klavirski saradnik na duvačkom odseku Akademije Umetnosti i u Muzičkoj školi “Isidor Bajić” (flauta, klarinet, oboa, truba, horna, gitara, violina, violončelo). Učestvovao je u realizaciji projekta Carmina Burana Muzičke škole “Isidor Bajić” 1998. godine. Sa Ritual Nova Ansamblom je sarađivao prilikom snimanja i promocije kompozicije East Off Europe i koncertirao u zemlji i inostranstvu (Nemačka, Mađarska, Kanada).