Žiri 2023

Učesnike ocenjuje žiri sastvaljen od tri do pet članova, renomiranih klavirskih pedagoga iz zemlјe. Članove žirija imenuje „Festival Isidor Bajić”.

Žiri dodelјuje prvu, drugu i treću nagradu za izvođenje. U odluci o dodeljivanju nagrade za autorsko delo u radu žirija učestvovaće dodatni član-kompozitor.

Žiri može dodeliti i specijalnu nagradu za najbolјu autorsku kompoziciju.

Žiri može proglasiti laureata takmičenja.

Članovi žirija za disciplinu OŠ klavir su (po abecednom redu):

  • Mate Kristina, MŠ Subotica
  • Popov Marić Dragana, MŠ „Isidor Bajić”, Novi Sad
  • Ravnjak Aleksandra, MŠ „Slavenski”, Beograd

MATE  KRISTINA rođena je 09.09.1976. godine. Osnovnu muzičku školu završila je u rodnom mestu, u Novom Kneževcu. Srednju muzičku školu je završila u Subotici u klasi prof. Marije Sekelj. Diplomirala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Rite Kinke-Radulović. Tokom školovanja osvajala je nagrade na međunarodnim i republičkim klavirskim takmičenjima. Bila je polaznik majstorskih kurseva eminentnih profesora, prof.Arbo Valdma, prof. Kemal Gekić , prof. Jegor Čugajev.

Još za vreme studija, od 1999. godine zaposlena je u Muzičkoj školi u Novom Kneževcu, kao nastavnik klavira i korepetitor, a takođe predavala je predmet solfeđo i vodila grupu muzičkog zabavišta.

Nakon završenih studija od 2002. godine zaposlena je u Muzičkoj školi Subotica.

U toku dosadašnjeg pedagoškog rada njeni učenici postižu zapažene rezultate na Republičkim i međunarodnim takmičenjima i festivalima u državi i u inostranstvu. Uporedo sa pedagoškim radom izvršava poslove  korepetitora učenika Muzičke škole. Kao klavirski saradnik učenika iz klase profesora violine, prof. Miloša Nikolića, a takođe u saradnji sa ostalim odsecima i profesorima škole učestvovala je na mnogobrojnim koncertima, takmičenjima, festivalima. Kao klavirski saradnik svirala je sa horovima, solistima, solo pevačima, i orkestrima, kao što su Subotički simfonijski orkestar, Novosadski kamerni orkestar.

Od 2015. godine je direktor međunarodnog festivala mladih pijanista “Pianissimo” u Subotici. Učetvuje u organiciji rada Subotičkog simfonijskog orkestra.

Član žirija međunarodnog takmičenja pijanista: “Carpathian Basin” – 2021. -Budimpešta; “Piano Tales” – 2022 i 2023- Baja, Mađarska.

Kao pedagog aktivno učestvuje u radu udruženja romskih, slovenačkih i drugih nacionalnih manjina u Subotici, kao što su Društvo slovenaca “Triglav”, Društvo nemaca “Maria Theresiopolis” i drugi.

DRAGANA POPOV MARIĆ rođena je u Novom Sadu. Muzičko školovanje počela je u muzičkoj školi „Isidor Bajić“ u Novom Sadu, prvo u klasi prof.Gabriele Eberst, a potom u klasi prof. Lidije Nikolić. Godine 1985. upisala je muzičku Akademiju u Novom Sadu u klasi prof. Andreje Pregera, kod koga je i diplomirala. U toku školovanja radila je kao klavirski saradnik, svirala u kamernim sastavima i osvajala brojne nagrade na pokrajinskim i saveznim pijanističkim takmičenjima.

Od 1988. godine zaposlena je u muzičkoj školi „Isidor Bajić“ kao profesor klavira.

Tokom svoje pedagoške karijere njeni učenici su osvojili preko 100 nagrada na  takmičenjima, kako u zemlji, tako i u inostranstvu, osvojivši brojne prve nagrade i laureatske titule – Citta di Tortona internationale, Concurs „Flame“ Pariz, Pianistiko internationale – Rim, Citta di Barleta competition, Udine, Republičko takmičenje, Takmičenje mladih pijanista u  Nišu, Sirmium fest, Davorin Jenko, kao i online takmičenja: Four notes – Dubai, Afrodita voice – Kipar, Sergei Rachmaninoff competition – Sarajevo …

Dobitnik je brojnih priznanja za pedagoški doprinos. Licencirani je profesor za Royal programe pri ABRSM South-East Europe.

ALEKSANDRA RAVNJAK MEKGLAŠAN je rođena u Novom Sadu. Srednje muzičko obrazovanje je stekla u muzičkoj školi „Josip Slavenski“ u Beogradu, u klasi prof. Milene Mitić. Studije klavira na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu je započela u klasi prof. Arba Valdme, a diplomirala je u klasi prof. Nevene Popović. Tokom studija boravila je na stručnom usavršavanju u Austriji – Gracu i pohađala brojne majstorske radionice kod eminentnih pedagoga (Andrej Pisarjev, Dmitrij Baškirov, Sergeja Dorenski).

Tokom školovanja nastupala je na brojnim manifestacijama, koncertima i takmičenjima u zemlji i inostranstvu i osvajala značajne nagrade kao solista i kao član različitih kamernih sastava.

Započela je pedagošku karijeru 2014. godine u Muzičkoj školi „Vatroslav Lisinski“ u Beogradu, a trenutno radi u Muzičkoj školi „Josip Slavenski“ u Beogradu. Tokom pedagoškog rada njeni učenici ostvaruju značajne uspehe na audicijama i takmičenjima (prve nagrade na Republičkom takmičenju, Međunarodnom takmičenju „Jenko“, kao i na Festivalu muzičkih škola), kao i na koncertnim nastupima u svečanim salama (Kolarčeva zadužbina, SKC, Dom Vojske Srbije, Art get galerija, KC Čukarica).