Nagrada publike 2024

Izbor za nagradu publike otvoren je za sve takmičare koji, prema odluci žirija, nisu dobili prvu nagradu i čiji roditelji su dali saglasnost za učestvovanje u izboru nagrade publike. Učesnik koji dobije najviše glasova imaće priliku da nastupi uživo, na Finalnom gala koncertu, uz pratnju dečijeg hora ”Bajićevi slavuji” i kamernog orkestra, u revijalnom delu.

Izbor za nagradu publike biće otvoren od 20. do 27. marta 2024. godine (do 20:00 sati).

U nastavku stranice možete pročitati nešto više o takmičarima čiji snimci učestvuju u izboru za nagradu publike. Klikom na ime takmičara otvara se video snimak takmičarske pesme. Upitnik za izbor nagrade publike nalazi se na kraju ove stranice.

PRVA kategorija

Anja Borjanović – ”Među zvezdama”, 6 i po godina, Zrenjanin

Zdravo, ja se zovem Anja. Idem u predškolsko i uskoro punim 7 godina. Jako volim muziku, pevanje i sviranje. Već 3 godine pevam u dečijem horu „Sanjalice“. Prošle godine sam učestvovala na takmičenju Minja Subota i osvojila prvo mesto u Zrenjaninu, u svojoj kategoriji. Redovan sam đak pripremne grupe u Muzičkoj skoli. 

Hvala Vam na prilici da učestvujem na Vašem festivalu.

Danilo Tupec – ”Šaputanje”, 9 godina, Veternik

Idem u treći razred. Pevam u crkvenom horu. Treniram aikido i imam zeleni pojas.

Đorđe Šaru – ”Pitala deca medveda Brunda”, 8 godina, Novi Sad

Mnogo volim da pevam i slušam muziku. Voleo bih da se profesionalno bavim muzikom u budućnosti. Takođe bih da naučim da sviram klavir ili harmoniku, i da pevam uz sviranje nekog instrumenta. 

Elena Tomić – ”Bolje biti dobar nego loš”, 6 i po godina, Novi Sad

Elena ima 6,5 godina, uskoro polazi u prvi razred, a već drugu godinu ide u muzičko zabavište. Pesmu koju peva smo čuli na koncertu hora Kolibri. Pesma je napravljena nakon majske tragedije i izvedena je samo na tom koncertu.

Ema Zečević – ”Deca su ukras sveta”, 8 godina, Kragujevac

Moje ime je Ema Zečević. Prvi razred sam i u osnovnoj i u muzičkoj školi. Volim da pevam. Već sa 5 godina kao deo pripremnog razreda u Muzičkoj školi imala sam solo nastupe. Na festivalu kamernih horova u Kragujevcu 2023. godine dobila sam priliku da izvedem solo kompoziciju „Gde ljubav stanuje“, u okviru promocije knjige „Neka pesma leti“, Jovana Adamova.

U Muzičkoj školi sviram flautu i već imam 4 Prve nagrade sa takmičenja. Odlično mi idu i solfeđo i osnovna škola. Volim muziku, čudesna je i imam puno drugara!

Filip Janković – ”Da li bi da praviš sneška?”, 9 godina, Požega

Uživam u pevanju i crtanju. Volim da pevam u školskom horu.

Helena Jagrović – ”Over the Rainbow”, 9 godina, Novi Sad

Ja sam Helena Jagrović, imam devet i po godina i moja sestra bliznakinja Natalija i ja volimo muziku od malih nogu. Već sa 5 godina sam uz pomoć majke naučila da sviram sintisajzer i od tada volim da sviram i pevam razne pesme, a najviše na engleskom jeziku. Engleski jezik sam počela da učim sa dve godine uz roditelje pa zato najviše volim da pevam pesme na engleskom. Iako sestra i ja nikada nismo išle u muzičku školu, veoma volimo da sviramo i pevamo. Imamo već svoje 4 zajedničke kompozicije koje sviramo na digitalnom klaviru koji smo nedavno dobile. Naše kompozicije su: „Double Trouble“, „Sorrow“, „Purple Moonlight“ i „Shining Shimmer“.

Iva Barat – ”Prijateljstvo”, 7 godina, Sremska Mitrovica 

Ja sam Iva, idem u prvi razred osnovne škole i pripremni razred muzičke. Sviram violinu. Obožavam muziku, pogotovo svoj hor Vivak. 

Ivana Sakač – ”Moja mama divno priča svake noći”, 8 godina, Vrbas

Zovem se Ivana Sakač. Idem u II razred osnovne škole. Od malena volim da pevam. Idem u I razred muzičke škole i sviram klavir. Takođe idem na hor i solo pevanje u grupi „Mali Bački pevači“. Omiljena pesma mi je „Talking To The Moon“ od Bruno Mars-a, a omiljeni pevač Ed Sheeran. Obožavam da se družim i upoznajem nove drugare. 

Jana Marčeta – ”Rešenje”, 8 godina, Sremska Mitrovica

Volim da pevam, glumim, često je mama u strahu da li ću se stideti na sceni, a ja joj uvek dokažem suprotno. Volela bih da i vama pevam na festivalu.

Jana Perinović – ”Protestna gradska pesma”, 8 godina, Kikinda

Ja sam Jana Perinović, idem u prvi razred osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ u Kikindi. Treniram odbojku i pevam u horu „Čuperak“ u Kikindi. Kad porastem, volela bih da pevam i sviram klavir.

Jelisaveta Mudrinski – ”Medved Brundo”, 7 godina, Novi Sad

Vesela devojčica, voli pesmu, ples, druženje, putovanja i otkrivanje sveta kroz sve njegove boje, ukuse i mirise.

Jovana Petrović – ”Moja mama divno priča svake noći”, 9 godina, Novi Sad

Zovem se Jovana. Živim u Novom Sadu sa mamom, tatom, sestrom i bratom. Volim da pevam i volim kada me oni gledaju i slušaju i zato sam se prijavila na ovo takmičenje.

Kalina Milić – ”Drugarstvo”, 7 godina, Novi Sad

Rođena u Novom Sadu. Pohađa muzičku i baletsku školu. Svira klavir.

Lola Urban – ”Ljubav iz vrtića”, 9 godina, Novi Sad

U slobodno vreme najviše volim da sviram klavir, pevam, crtam i pravim različite igračke od papira. U muzičku školu ”Melodies” sam krenula kada sam imala 1,5 godina. Sada idem u muzičku školu ”Isidor Bajić” gde sviram klavir. Osim toga, treniram atletiku. Imam 2 sestre Lanu i Saru sa kojima volim da se igram i da pevam.

Marijana Kovački – ”Srećna porodica”, 8 godina, Novi Sad

Marijana Kovački rođena 2015 godine u Zrenjaninu. Od 2019 godine živi u Novom Sadu i sada je učenica II razreda osnovne škole „Branko Radičević“ u Novom Sadu i pripremne grupe u Muzičkoj školi „Isidor Bajić“. Obožava da peva i igra. „Život je pesma i igra“ je rečenica koju najčešće izgovara. Takođe obožava da se bavi i sportom i poslednje 4 godine aktivno trenira nindžicu i karate i učestvije na takmičenjima. 2023 godine je učestvovala na Međunarodnom muzičkom festivalu “ Školjkice“, gde je osvojila II nagradu sa pesmom “ Srećna porodica“ (aranžman i muziku za pesmu uradio je Lado Leš, a tekst pesme Vid Vukelić)

Marina Novak – ”Mamin sin”, 8 godina, Zrenjanin

Ja sam Marina Novak, imam 8 godina. Ovo je moje prvo učestvovanje na festivalu i jako se radujem. Volim da pevam. Od svoje 3. godine član sam dečijeg hora “Muzičko zabavište Sanjalice”. U muzičkoj školi sam prva godina, sviram violinu. Obožavam sve što ima veze sa muzikom, plesom i scenom. Nekoliko godina idem na glumu i ples. Moja učiteljica kaže da sam umetniška duša.

Maša Vukobratović – ”U zimski dan”, 8 godina, Novi Sad

Zovem se Maša i najviše volim da pevam. Nadam se da umem da pevam – bar onako kako umem da plivam i da maštam. Prošle godine sam prvi put učestvovala na Festivalu „Minja Subota“ i to iskustvo mi se mnogo dopalo. 

Želim da sa Vama i sa mojim vršnjacima podelim ovu pesmu – „U zimski dan“ – i volela bih da uskoro divne stihove Desanke Maksimović svi pevamo zajedno.

Milica Adžić – ”Plavooki dečače”, 8 godina, Sremska Mitrovica

Milica je srećna i voljena devojčica. Uživa u muzici i u igri. 

Milica Janković – ”Nek svud ljubav sja”, 9 godina, Veternik

Zovem se Milica. Učenica sam trećeg razreda Osnovne škole „Marija Trandafil“. Volim da pevam i to me čini srećnom.

Milica Lazarević – ”Majka mi je draga”, 7 godina, Kragujevac

Milica ima 7 godina, voli da peva i da se igra. Veoma je komunikativna.

Natalija Jagrović – ”Over the Rainbow”, 9 godina, Novi Sad

Ja sam Natalija Jagrović, imam devet i po godina i moja sestra bliznakinja Helena i ja volimo muziku od malih nogu. Već sa 5 godina sam uz pomoć majke naučila da sviram sintisajzer i od tada volim da sviram i pevam razne pesme, a najviše na engleskom jeziku. Engleski jezik sam počela da učim sa dve godine uz roditelje pa zato najviše volim da pevam pesme na engleskom. Iako sestra i ja nikada nismo išle u muzičku školu, veoma volimo da sviramo i pevamo. Imamo već svoje 4 zajedničke kompozicije koje sviramo na digitalnom klaviru koji smo nedavno dobile. Naše kompozicije su: „Double Trouble“, „Sorrow“, „Purple Moonlight“ i „Shining Shimmer“.

Neda Radulović – ”Gde je onaj cvetak žuti”, 7 godina, Novi Sad

Idem u prvi razred osnovne škole, učim da sviram klavir već više od godinu dana sa profesoricom Milenom Apić. Takođe, volim da pevam i glumim. Nastupala sam u Srpskom narodnom pozorištu u operi za decu i raznim drugim predstavama.

Treniram jazz balet u Plesnom studiju „Heart Dance Team“ i sa njima sam nastupala u više takmičenja i festivala u zadnje 2 godine. 

Nikolina Zlatarev – ”Preko brda, preko brega”, 7 godina, Novi Sad

Zovem se Nikolina, učenica sam prvog razreda u Bukovcu. Ljubav prema muzici imam od malih nogu, ona me pokreće i čini život lepšim. Učestvujem u školskom horu.

Sara Pavlović – ”Više nisam malo dete”, 9 godina, Vrbas

Zovem se Sara Pavlović, živim u Vrbasu. Učenica sam drugog razreda OŠ „Petar Petrović Njegoš“ i idem u Osnovnu muzičku školu, sviram klavir. Član sam dečijeg gradskog hora u Vrbasu i igram folklor gde mnogo volim da pevam i igram naše tradicionalne pesme i igre. Vesela sam, volim da se igram sa drugarima. 

Staša Popić – ”Baka i deka”, 7 godina, Novi Sad

Staša je dete vedrog duha. Od malena je pokazivala sklonost ka muzici, pa se vrlo često našalimo da je prvo propevala pa tek onda progovorila. Od svoje četvrte godine pohađa muzičko plesni teatar ”Iskrice” u Novom Sadu, gde pleše i peva u horu i kao solista. Ima želju da se od naredne godine upiše u muzičku školu ”Isidor Bajić”. Na predlog nastavnice i po njenoj želji i ljubavi prema dečijoj muzici, konkuriše na ovaj Festival.

Teodora Misojčić – ”Prva žurka”, 9 godina, Mačvanska Mitrovica

Učenica sam prvog razreda osnovne muzičke škole, odsek klavir. Pohađala sam muzičko zabavište „Vivak“ od svoje treće godine, a nakon zabavišta sam postala član „Vivak“ hora. Volela bih da se predstavim solo pesmom. Bavim se jos i ritmičkom gimnastikom.

Teodora Stamenković – ”Vrapčići – 12 godina”, 8 godina, Zrenjanin

Teodora Stamenković, ponosna učenica prvog razreda Osnovne škole „Đura Jakšić“, od najranijih dana pronalazi svoju strast u muzici. Njen muzički put započeo je već u vrtiću, gde je na završnoj predstavi briljirala kao solista, ostavljajući neizbrisiv trag u srcima publike. Zahvaljujući preporuci svoje vaspitačice, koja je prepoznala Teodorin talenat i predanost, nastavila je svoje muzičko obrazovanje kao članica Zrenjaninskog gradskog hora pod budnim okom dirigentkinje Senke Milisavljević. Muzika je za Teodoru više od hobija – ona je način života, inspiracija i nepresušni izvor radosti. Učestvovanjem na „Festivalu Isidor Bajić“, Teodora želi da podeli svoju ljubav prema muzici sa svetom, potvrđujući da će muzika uvek biti deo njenog bića.

Veljko Nikolić – ”Kolariću, paniću”, 7 godina, Novi Sad

Bavim se karateom, volim da pišem i crtam. Takođe volim da šetam po prirodi sa svojom porodicom i dva puta sam se popeo na planinu Rtanj. Muziku slušam svaki dan, dopadaju mi se razne pesme.

Viktor Vasić – ”Čudesna je dečija mašta”, 7 godina, Zrenjanin

Pohađam muzičko zabaviste „Sanjalice“ već dve godine, volim svoje drugare, nastavnicu i muziku. Sa svojom školicom sam nastupao na mnogo javnih nastupa. Kao jedno od najlepših, izdvojio bih „Zmajeve dečje igre“. 

Vukan Milinković – ”Di džej deda”, 8 godina, Novi Sad

Osim osnovne škole, deo je pripremnog razreda Muzičke škole „Isidor Bajić.“ Aktivno se bavi atletikom. Voli da crta i pravi makete i modele brodova, tvrđava, planeta…

DRUGA kategorija

Aleksandra Jovanović – ”Orkestar iz duše”, 12 godina, Ruma

Aleksandra je kreativna devojčica, sa izraženim sluhom i vokalnim sposobnostima. Uživa u vanškolskim aktivnostima, voli muziku, glumu i umetnost uopšte. Član je školskog hora, učestvuje u školskim priredbama i manifestacijama u kojima učestvuje škola. U slobodno vreme uživa u muzici, pevanju, crtanju, glumi i druženju sa vršnjacima.

Anastasija Vasiljević – ”Dečija prava”, 11 godina, Kraljevo

Učenica sam drugog razreda muzičke škole ”Stevan Mokranjac” Kraljevo i sviram violinu. Volim da pevam i igram.

Anđela Sedlar – ”Deca će pobediti”, 11 godina, Novi Sad

Volim muziku. Želim da se bavim muzikom kada porastem. Sviram klavir u MŠ „Isidor Bajic“, kod profesorice Mirele Komnenović. Volim da pevam. Još kao mala izrazila sam zelju da se bavim muzikom. Srećna sam što ću dobiti priliku da učestvujem u ovom takmičenju. Pevala sam dosta decijih pesama, ali ova mi je definitivno omiljena!To je razlog zašto je pevam.Volim da slusam Jocu Adamova.

Bianka Ditrih – ”Tavaszdal (Prolećna pesma)”, 10 godina, Novi Sad

Rođena sam u Novom Sadu gde i živim. Pored redovne škole pohađam i Muzičku školu „Isidor Bajić“ na odseku za klavir. U slobodno vreme volim da se bavim plesom i pevanjem. Porodica za mene kaže da sam prvo propevala pa tek onda propričala. Članica sam hora Dečijeg  operskog studija Srpskog narodnog pozorišta, i horske grupe  „Füsti Fecskék“ gde pevamo izvorne mađarske narodne pesme. Pored toga idem još i na folklor. Volim da putujem i da nastupam sa horom ili folklorom. 

Božica Tašin – ”Jesenja sonata”, 10 godina, Novi Sad

Ja sam Božica, imam 10 godina, idem u četvrti razred osnovne škole i drugi razred muzičke škole „Isidor Bajić“. Volim da putujem i jako sam komunikativna. Nadam se da ću ući u uži krug i učestvovati na gala koncertu.

Danica Lasica – ”Jesen”, 12 godina, Beograd

Danica je rođena 2011. godine kao potpuno slepa. Svojom ljubavlju prema muzici i hrabrošću u suoćavanju sa životnim izazovima, inspiriše sve nas i obasjava – kako joj i ime govori. Pohađajući školu za učenike oštećenog vida „Veljko Ramadanović“ u Zemunu, Danica je istakla svoju ljubav prema muzici i njen glas postao je prepoznatljiv u zajednici. Pored toga, članica je udruženja „Svitac“, gde je imala priliku da se kao solista i u horu izrazi kroz mnogobrojne javne nastupe, od kojih se izdvajaju koncerti u „Madlenijanumu“. Uz podršku nastavnika, posebno razrednog starešine i nastavnice muzičke kulture Hristine Pantelić, učestvovala je na brojnim školskim priredbama.

Danica Maričić – ”Kad snovi krila dobiju”, 12 godina, Bukovac

Volim da glumim i da pevam. Muziku i glumu sam zavolela još u vrtiću. Sviram violinu, treniram karate i igram folklor. Volim da se družim. Životni cilj mi je da budem glumica i da imam svoj bend u kom ću pevati. Najveća podrška mi je moja porodica.

Dimitrije Banković – ”Samo ljubav”, 10 godina, Jabukovac

Dimitrije je ljubitelj muzike, posebno pevanja, i glume, pa često kao solista nastupa u školskim predstavama. Treći je razred u muzičkoj školi gde uči trubu u klasi Davida Surdanovića. Dobitnik je druge nagrade na Memorijalnom takmičenju duvača „Mile Paunović 2024.“ u Negotinu. 

Polaznik je letnje radionice Ive Mrvoš pod nazivom „Mala škole opere d’Iva“ u Negotinu gde uči pevanje kod Ive i Magdalene Antić. Voli da peva i u horu, pa je i član Dečijeg crkvenog hora u Negotinu, sa kojim već je nastpio nekoliko puta kao solista. 

Dunja Maksimović – ”Spomenar”, 10 godina, Sremska Mitrovica

Najlepše se osećam kada pevam. To je moja najveća ljubav. Želim da podelim tu radost sa drugima.

Filip Radulović – ”Tatin muzičar”, 11 godina, Novi Sad

Idem u 5 razred osnovne škole i 3 razred muzičke škole, odsek klavir kod profesorice Milene Apić. Volim muziku, volim da pevam i glumim. Nastupao sam u Operi za decu u Srpskom narodnom pozorištu i u raznim drugim predstavama i operama za decu. 

Helena Ranković – ”Deca su ukras sveta”, 12 godina, Koceljeva

Opisala bih sebe kao vedru osobu, kojoj muzika predstavlja smisao života. Odrastam uz najdivnije pesme naših proslavljenih autora, kao što je Minja Subota, Leontina Vukomanović i stihove čuvenog Ljubivoja Ršumovića. Ove godine sam osvojila i prvu nagradu u okviru Drugog festivala „Minja Subota“, u Beogradu. Muzika mi daje inspiraciju da budem uspešna i u karateu. Volela bih da, srca publika, osvojim svojom interpretacijom dečijih pesama i time doprinesem očuvanju tradicije, jer „Muzika je put do sreće“…

Irina Grujić – ”Jesenja sonata”, 10 godina, Bukovac

Po ceo dan se igram sa mojim kučićima i pevam im pesmice koje učimo u školi. Moram malo i da učim, ali i da se igram sa drugarima.

Jelena Teodosić – ”Život je k’o klavir”, 10 godina, Laćarak

Član sam Vivak kreativnog centra od drugog razreda osnovne škole, u kojem sam nastupala u horu i kao solo izvođač. Takođe sam učenica osnovne muzičke škole, odsek violina, II razred.

Kristina Bogdanović – ”Želja”, 10 godina, Kruševac 

Rođena sam u Beogradu gde sam živela do svoje četvrte godine. Sada živim u Kruševcu. Idem u Osnovnu muzičku školu “Stevan Hristić”, a instrument na kome učim je klavir. Pohađam i horsku sekciju Kulturnog centra u Kruševcu. Od svog rođenja sam uživala i volela da slušam muziku, da pevam, plešem, glumim i igram. Prošle školske godine sam osvojila prvo mesto na školskom takmičenju u kategoriji – klavir solo. Takođe, osvojila sam prvo mesto na 6. festivalu muzike za decu Rasinskog okruga. Moja najveća želja je da nastavim da se bavim onim što me najviše čini srećnom, a to je muzika kroz pevanje, sviranje i scenski nastup.

Lenka Tintor – ”Deca su ukras sveta”, 10 godina, Novi Sad

Zovem se Lenka Tintor. Za koji dan punim 10 godina i idem u 3. razred osnovne škole i 1. razred muzičke škole, sviram klavir. Mnogo volim muziku i da pevam i da sviram. Pored toga učim engleski jezik i treniram karate. Kad porastem, šta god budem radila, volela bih da muzika bude deo mog života. 

Marina Knežević – ”Život je kao klavir”, 11 godina, Novi Sad

Učenica sam V razreda OŠ ”Svetozar Marković Toza” i odličan sam đak, kao i III razred MŠ ”Isidor Bajić” gde sviram harfu. Najviše volim muziku i da pevam. Učestvovala sam na festivalu Licidersko srce i 2 godine za redom sam osvojila prvo mesto za interpretaciju. Član sam dečijeg operskog studija SNP-a. Muzika je moj život.

Marina Žijan – ”Dobar drug”, 11 godina, Novi Sad

Marina voli harmoniku koju uči u ”Isidor Bajic” muzičkoj školi, ima mlađu sestru i mlađeg brata. Voli da peva, najviše kad je sama, ali snalazi se i sa mikrofonom. U zadnje vreme interesuju je stare srpske pesme

Marta Ivanović – ”Škola i ljubav”, 11 godina, Šabac

Veliki sam ljubitelj muzike i pesme. U slobodno vreme crtam, pevam. Obožavam da idem na hor i to su mi najlepši dani. Uz muziku sam naučila i engleski jezik. Pored pesama na engleskom jeziku, pevala sam i pesme na nemačkom, italijanskom, španskom, japanskom, grčkom jeziku. 

Mate Bercan – ”Deca su ukras sveta”, 10 godina, Gornji Tavankut

Ja sam Mate Bercan, učenik petog razreda iz OŠ „Matije Gubec“. Volim igrati fudbal i pevati. 

Miona Parmaković – ”Dama”, 11 godina, Sremska Mitrovica

Član sam dečijeg hora Vivak u Sremskoj Mitrovici, član sam FA Branko Radičević. Idem i u muzičku školu i sviram klavir. Gde je igra i pesma, tu sam i ja. Odličan sam đak. Maštam da budem operska diva i da proputujem svet .

Miona Rakanović – ”Bluz detinjstva”, 11 godina, Novi Sad

Ja sam Miona Rakanović i idem u peti razred. Obožavam da pevam i od treće godine član sam Muzičko – plesnog teatra „Iskrice“, gde sam godinama unazad solista i nosilac mnogih uloga u predstavama, kao i u plesnim koreografijama. Nastupala sam u pozorištima pred mnogobrojnom publikom, pevajući dečje pesmice. Takođe, voditeljka sam dečjeg muzičkog festivala „Licidersko srce“, poslednje tri godine. Pohađam i prvi razred Baletske škole. Volim muziku, balet i ples.

Nina Lolić – ”Kad snovi krila dobiju”, 11 godina, Kladovo

Nina Lolić, učenica 4. razreda osnovne škole “Vuk Karadžić “ u Kladovu. Pored osnovne skole pohađa osnovnu muzičku školu “Konstantin Babić“ u Kladovu, svira violinu u klasi Profesorke Nevene Ivezić. Članica je KUD “POLET“ u Kladovu. Kompoziciju “Kad snovi krila dobiju“ izvela je u pratnji profesorke Jelene Rusu Ene.

Petra Ristić – ”Moja tetka stjuardesa”, 10 godina, Zemun

Ja se zovem Petra Ristić i idem u III razred osnovne i I razred muzičke škole. Obožavam da pevam i sviram klavir. Treniram tekvondo.

Sonja Mitrić – ”Gde ljubav stanuje”, 11 godina, Kragujevac

Imam 11 godina i idem u Muzičku školu „dr Miloje Milojević“ u Kragujevcu. U slobodno vreme volim da pevam, sviram klavir i igram odbojku. Članica sam hora moje muzičke škole i osnovne škole. 

Tea Vasev – ”Glava mi u torbi”, 12 godina, Niš

Pevanje i pesme volim od malena jer mi daju slobodu da izrazim emocije. Na predlog nastavnice muzičkog od petog razreda pevam u školskom horu. Od prošle godine sam član Međunarodnog inkluzivnog hora „ISON“, a od šestog razreda pevam i u dečijem horu „Čarobna nota“. Želja mi je da upišem srednju muzičku školu i da muzika bude moj životni poziv.

Una Pena – ”Cvetak žuti”, 10 godina, Novi Sad

Moje ime je Una Pena, idem u drugi razred muzičke škole „Isidor Bajić“, sviram klavir kod Profesorice Mirele Komnenović. Moji dosadašnji uspesi su osvojeno prvo mesto na takmičenju „Mozgalica“ .

Vasilije Ješić – ”Neizdrž”, 12 godina, Novi Beograd

Imam 12 godina i živim u Beogradu. Idem u 6. razred osnovne škole „Jovan Dučić“ i 5. razred muzičke škole „Mokranjac“. Snimio sam nekoliko pesama, Neizdrž je jedna od njih. 

Vuk Sredanović – ”Do nam želi dobar dan”, 10 godina, Novi Sad

Zovem se Vuk, a nadimak mi je Vujke. Idem u školu Ivo Lola Ribar u odeljenje IV1, dobar sam djak i dobro se slažem sa učiteljicom Ljubicom i drugarima. U slobodno vreme bavim se fudbalom, košarkom, sviram klavir, a najviše volim da se igram sa drugarima na livadici u blizini škole. 

TREĆA kategorija

Anđela Perinović – ”Gorane”, 13 godina, Kikinda

Muzikom se bavim od malih nogu. Od svoje 4. godine pevam, a sviram od 6. godine. Sviram violinu, a odnedavno sviram i klavir. Pohađam i časove solo pevanja. Imam iskustva i u horskom pevanju. Član sam Dečijeg hora „Čuperak“, školskog hora, a pevam i u crkvenom horu pri hramu Svetog Kozme i Damjana u Kikindi. Pevala sam i u horu Tehničke škole u Kikindi.

Elena Gvero – ”Tako ljubav sja”, 14 godina, Beočin

Zovem se Elena Gvero, idem u sedmi razred. Vesela sam, volim da se družim i pevam. Pevam u dečijem bendu „Gari Poter“ sa drugarima iz Sremskih Karlovaca.

Janja Milovanović – ”Skinite mi dugu”, 13 godina, Kragujevac

Janja pohađa muzičku školu u Kragujevcu. Svira klavir i solista je u dečijem horu.

Josip Mamužić – ”Deca su ukras sveta”, 13 godina, Donji Tavankut

Ja sam Josip Mamužić, učenik šestog razreda iz OŠ „Matije Gubec“. Volim voziti traktor i pevati. 

Nađa Ogrizović – ”Part of your world”, 14 godina, Zemun

Zovem se Nađa i učenik sam 8. razreda OŠ ”Sonja Marinković” u Zemunu. Obožavam da pevam. Nisam išla u muzičku školu, ali svakodnevno pevušim moje omiljene pesme raznih žanrova. Najviše mi prijaju stare etno pesme, ali volim i stranu pop muziku. Muzika je moj hobi i velika ljubav. Takmičila sam se do sada samo u Zemunu na „Zlatnoj sireni“ gde sam sa pesmom ”Zajdi, Zajdi” osvojila prvo mesto. Zahvaljujući kratkotrajnom boravku u Americi sa porodicom, naučila sam engleski jezik i zato volim da pevam i diznijeve pesme, pa sam zato odabrala da otpevam pesmu iz crtanog filma „Mala sirena“.  

Petar Dejanović – ”Di džej deda”, 13 godina, Kragujevac

Učenik sam sedmog razreda, volim muziku i košarku.

Nagrada publike

Za glasanje za nagradu publike, kliknite na link ispod. Glasanje je moguće odo 27. marta (do 20:00 sati). Sa jednog mejla moguće je glasati samo jednom i samo za jednog takmičara.

NAPOMENA: U izboru za nagradu publike učestvuju samo snimci takmičara čiji roditelji su dali saglasnost za učestvovanje u izboru za nagradu publike.

UPITNIK: Izbor za nagradu publike je zatvoren

 

* * *

Sponzori Festivala ”Isidor Bajić” – Dečija pesma: